Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Bollpil

2014-03-23 09:13 #0 av: helisa

Jag har tre bollpilar som tyvärr växt för mycket för att jag inte varit så uppmärksam :(, så jag skulle behöva beskära dom en hel del. Frågan är, klarar dom hård beskärning och vilken tid är i sf bäst?

Anmäl
2014-03-23 12:36 #1 av: Omorika

Bollpilar klara mycket hård beskärning men de blir oftast inte så fina då de flesta bladen sitter på de allra yttersta grenarna. Se till att såren inte blir större än 10 cm max helst inte större än 5 cm. 

Det är samma art som man skapar pilevallarna av i södra Sverige genom att varje eller vartannat år klippa ner alla skotten och så skjuter träden nya(hamling). En sån beskärning måste man dock börja tidigt annars är risken för rötangrepp. 

Vill du ha ner kronans storlek kan kanske knuthamling vara något för er.  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.