Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

gräsmatta/ MOSSMATTA hjälp!

2014-03-06 13:17 #0 av: mnilep

Har flyttat till hus för ett par månader sen och märkt att gräsmattan inte är nå vidare full i gräs utan består mest av mossa. Vi hyr och ägaren till huset har inte bott här de senaste 10 åren så hon har bara varit här och klippt det lilla gräs som finns ibland..

Nu till saken, tänkte höra om någon här vet hur man på bästa sätt får bort mossan och hur lång tid detta tar? :)   När man ska göra det osv. Är ej så stor trädgård, liten och lagom. 

Anmäl
2014-03-06 15:23 #1 av: Lill-Kisse

Gödsla så gräset får näring och klipp ofta. Samla inte upp gräsklippet utan låt det ligga, för det ger naturlig näring tillbaka. Ha tålamod.

Anmäl
2014-03-08 18:03 #2 av: Åsa S

+den här årstiden har ju inte gräset kommit igång att växa så är det normal årstid där du bor så är ju gräset inte så grönt än, mossan är grön året runt så därför syns den bättre vinter-vår när gräset är lite visset.

Anmäl
2014-03-08 23:04 #3 av: Anders 50

Gödsla och full fart på gräsmattan. Ungar som spelar boll eller andra aktiviteter är bra mot mossa. Glad

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2014-03-09 22:31 #4 av: moondancer

Mossa är ju helt underbart att ha i en gräsmatta. Förstår inte varför folk ogillar sånt så mycket

Anmäl
2014-03-12 13:02 #5 av: Majskiii

Håller faktiskt med moondancer. Det är ju så vackert och mjukt!

Anmäl
2014-03-12 14:08 #6 av: Bulle

Mjuk att gå på, men jag har också en mossmatta som jag vill ha bort det är ett evigt kämpande. Vad ska man gödsa med?

 

 

 

// Marita www.stickorgarn.com

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.