Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

chili och physalis

2014-03-05 19:24 #0 av: IngloriousBastard

Hej! Sådde chili och Physalis för ca 2 veckor sedan. Ingenting har grott än och idag och igår när jag skulle vattna hade det torkat ut. Är det lika bra att slänga alltihop och plantera nytt eller finns det fortfarande hopp? Kanske sätta plastfolie över nästa gång? :)

Anmäl
2014-03-05 19:30 #1 av: Inkanyezi

Det är bara att vattna på igen och kanske sätta plast över, men inte så länge det är dyngsurt, utan sätt på plast när det är lätt fuktigt efter vattning.

Anmäl
2014-03-06 07:42 #2 av: Sukram

Chili gror väldigt långsamt så jag skulle vattna upp dom och ge dom en chans till för de är inte säkert att de hade börjat gro och då klarar fröna torkan. 

Anmäl
2014-03-07 08:15 #3 av: marimu

Mina chilifrön grodde på en vecka när jag ställde dem på värmeelementet så långsamma var de knappast.

Anmäl
2014-03-07 10:59 #4 av: [Iyen]

#3 mina erfarenheter gör att jag håller med dig

Anmäl
2014-03-29 22:22 #5 av: IngloriousBastard

Tack för alla svar! Jag fortsatte att vattna, chilisarna har börjat kika upp men physalisarna är det nog inget liv i. Få se om jag gör ett nytt försök med dom :)

Anmäl
2014-03-30 16:51 #6 av: balkongodlare

Min erfarenhet av physalis säger att de är lite kinkiga. Jag sådde först i januari, förljde såråd för tomat enligt anvisning på förpackningen. Inget alls hände på flera veckor. Efter lite googlande kom jag fram till att fröna är ljusgroende och därför inte ska täckas med jord. Jag la i na frön i krukorna och samtidigt la jag några frön på ett blött papper i en plastpåse. Fortfarande inget resultat. Jag läste att de en period kyla kan få igång tröga frön, så jag la påsen med det blöta papperet i kylen ett par dagar, sen ljust och varmt igen. Och mycket riktigt, efter några dagar kom en liten liten grodd på ett frö. Allt eftersom de grodde la jag försiktigt över dem till krukor med jord.

I slutänden har tre av sex frön jag sådde i blött papper (18 om man räknar alla jag sådde) tagit sig. De är fortfarande väldigt små men de har börjat få karaktärblad nu i alla fall.

Anmäl
2014-04-01 18:02 #7 av: mara

Oj, physalis tycker jag är riktiga ogräs.  Trevliga sådana. Jag har aldrig haft problem med dom när det gäller grodd och växtlighet, snarare att dom växer för mycket. Tror att dina fröer varit dåliga. Men prova igen, ge inte upp. Det är fortfarande tidigt på säsongen. Lycka till.

Anmäl
2014-04-01 20:01 #8 av: balkongodlare

#7 Det är första gången jag odlar physalis så har inget att jämföra med. Nu har jag ju små plantor så något borde det bli i alla fall.

Kanske är det skillnad i grobarhet på de olika sorterna? Jag sådde gyllenbär eller Physalis Pruinosa. Vanliga kapkrusbär, Physalis Peruviana, är så storväxta att det inte fungerar med mina förutsättningar. Blir spännande att se vad det blir av dem.

Anmäl
2014-04-03 16:55 #9 av: kickboard

Sådde Physalisfrön för ca två veckor sedan och de har grott bra på sedvanligt sätt i fuktig torvjord.  

Bild bifogas

Anmäl
2014-04-13 09:49 #10 av: IngloriousBastard

 Tack för alla svar! Dom har faktiskt börjat kika upp nu! Trodde att det var helt ute för physalisarna men icke :). Chilin har också växt så idag ska jag omplantera :).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.