Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Tips på vad man kan ha på tomten!

2014-02-01 05:48 #0 av: Bondkaka

Kommer ev flytta till ett hus med tomt på runt 3 000m² och är gräs i en enda plätt kan man säga.

Vad kan man göra med detta utrymme, förslag? :)

Anmäl
2014-02-01 09:17 #1 av: VildaVittra

Anlägg en permakultur kanske? 

Eller vad gillar du för typ av trädgård? Enbart dekorativ eller ska den vara producerande också? Ska den vara strikt eller vild? Och i vilken zon ligger den?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-02-02 02:23 #2 av: Halvdansken

Tänk först på avgränsningar runt om. Häckar, träd osv. Kolla var solen kommer, vad det är för jord, om det är kallare/varmare på vissa ställen.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-02-05 09:40 #3 av: [T-Fia]

Säger som #2, träd och häckar. Sedan kanske ni vill ha en uteplats på ett bra ställe och då är det bra att börja bygga planteringar runt den och jobba sig utåt. Småpluttra inte utan dra stora linjer när det är en stor tomt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.