Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Valpen har massakrerat mina rosor...

2014-01-24 09:42 #0 av: [tk1971]

... genom att slita av stjälkar och blad, både på en klängros och några buskrosor. Tror ni man kan hoppas på liv i dem till våren eller är allt hopp förlorat?

Anmäl
2014-01-24 14:20 #1 av: JontaK

Skrattar Förlåt för skrattet men rubriken var hutlöst rolig! Kan verkligen se en superbusig liten valp som får fnatt och läggar all energi på att tugga av de stackars rosorna!

Till ämnet; är plantorna väl inrotade tror jag att det finns en chans att de klarar sig. Har han slitit av grenarna från jordnivå eller längre upp?

Anmäl
2014-01-24 15:01 #2 av: [tk1971]

#1: Det precis det hon gjort. Jag har försökt sätta upp blomstaket runt rosorna men det har hon rivit ner.

Vissa stjälkar är av vid marken, andra lite längre upp.

Anmäl
2014-01-26 08:31 #3 av: Åsa S

Ja de kommer att överleva rosor är tåliga växter som klarar totala nedklippningar. Är det en sort som blommar på äldre växdelar så lär det dock bli magert med blommor men överlever gör de utan problem

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.