Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

mitt citronträd ser ut ha fått näringsbrist?

2013-12-05 15:01 #0 av: MBorglin


måste jag härda ut hela vintern innan jag ger det näring?
kommer det klara sig.. bladen har blivit ljusa i massan men mörkare gröna längs med stam och nerver.

Anmäl
2013-12-06 09:57 #1 av: Bjornen

Det låter nog mera brist på ljus än näring.

Anmäl
2013-12-22 14:10 #2 av: AlexVG

En bild på bladet skulle vara bra, tror dock ej det är ljusbrist utan näringsbrist då ljusbrist sällan på citrus visar sig så. 

Hur står den ? står den varmt med extraljus ? såfall kan du ge den näring nu. Däremot står den svalt (under 15-10grader) är det ingen mening att ge näring.

Anmäl
2013-12-23 20:01 #3 av: MBorglin

ska försöka ta bild imorgon.. den står innanför glasdörr mot balkongen.. så ljust det går i lägenheten. inget element igång i rummet utan rätt svalt men säkert 16 grader typ

Anmäl
2013-12-26 19:01 #4 av: Heart

Jag har haft ett citronträd i 17 år, ett år tog det så mycket stryk så jag trodde att det skulle dö, det tappade nästan alla blad. Men när det kom ut i växthuset då värmen kom på försommaren så kom det massor av nya blad igen. En del år blir det inga frukter men ett år var det 28 stora citroner på det. Har nog trott att det var slut med det flera år men det har alltid kommit igen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.