Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

mitt olivträd har börjat växa nu!?

2013-12-05 14:56 #0 av: MBorglin


hej.
det är nu december månad och mitt olivträd har fått flytta innanför balkongdörren i ett vardagsrum utan elementet på för att vintervila.
detta brukar fungera utmärkt och har aldrig haft några problem alls med nån av växterna förens i år. Olivträdet har nu börjat växa och det är nya skott på 10-15 cm ute nu.. späda ljusgröna blad. Verkar konstigt då den ej får ny näring eller solljus i överflöd.

varför händer detta?

Anmäl
2013-12-06 09:56 #1 av: Bjornen

Temperaturhöjning har gjort att vintervila har brutits.

Anmäl
2013-12-22 14:13 #2 av: AlexVG

Om du kan sätt den med extraljus så skotten inte ränner iväg för mycket. Och har den extraljus så kan du ge den näring. Väldigt vanligt både med citrus och olivträd att när man tar in dom så ''tror dom'' det är vår, och har man då extraljus så är det bara att hjälpa dom. För citrus och oliv kan det faktiskt vara att dom får börja växa nu och blomma så man hinner få frukt och har man bra extraljus så får man br skott och mycket blommor. Och man kan vattna och ge näring som vanligt.

Anmäl
2013-12-23 20:02 #3 av: MBorglin

dem verkar iallfall må rätt okej..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.