Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Ful växt

2013-11-23 17:02 #0 av: carpados

Hej! Jag är lite bekymrad över en av mina krukväxter. (Den vänstra på bild) Den liksom tynar bort. Bladen blir bruna och dör och den blir ljusare och ljusare med smala blad. Den har rötter så det räcker och blir över, det är ungefär enbart rötter och ingen jord i krukan. 
Den är drygt ett och ett halvt år gammal och den högra på bild är tagen av skott från den vänstra för ett halvår sen. 

Vad ska jag göra eller inte göra för att få den att bli som den högra igen?


Tacksam för tips! 

Anmäl
2013-11-23 17:13 #1 av: Tant Grön

Du kan plantera om i ny jord. Ampellilja vill ha mycket vatten, den klarar att stå i vatten. Du har nog gett för lite till den vänstra.

Anmäl
2013-11-23 17:27 #2 av: carpados

Okej, skulle den må bra av att bli av med lite rötter? För som den ser ut under nu så får det knappt plats någon jord. Haha. 

Jag tog precis upp den från en större kruka där den satt tillsammans med en högre växt. Så Den har haft gott om plats och mycket jord innan. 

Anmäl
2013-11-23 19:36 #3 av: Lill-Kisse

Ampellilja är ganska enkel att sköta, men behöver planteras om i större kruka med ny jord lite då och då eftersom rötterna utvecklas så snabbt. Det brukar gå bra att klippa av en del rötter vid omplanteringen. Den trivs att stå ljust.

Ampellilja är inte bara trevlig att titta på. Den anses vara luftrenande också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.