Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Förvara utsäde Jordärtskocka

2013-10-31 02:03 #0 av: Torparmor

Hur vinterförvarar jag bäst de skockor jag skall sätta ut i vår?

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-10-31 08:46 #1 av: Åsa S


I marken är bäst, man brukar plantera jordärtskockor på hösten i trädgårdslandet, jordärtkockor brukar inte ha några problem övervintra upp till zon 7. Har man problem med att sorkarna äter upp knölarna under vintern kan man testa att lägga dem i sand i en burk och sedan ställa den kallt ex. i kylskåpet.

Anmäl
2013-10-31 19:46 #2 av: Torparmor

Kan jag lägga dem i lökplanteringskorgar som jag sätter ner i jorden nu? Jag kan inte plantera på rätt plats förrän i vår eftersom marken skall höstplöjas. Alternativt har jag rum som blir max +5 grader

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-11-03 20:14 #3 av: HellviHumle

I marken är bäst!

HH

Anmäl
2013-11-05 09:57 #4 av: Torparmor

Testade att jordslå några i lökkorg och några i jord i kruka placerad i knappt frostfritt utrymme. Får se nästa år om båda sätten fungerar.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.