Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Snäckor?

2013-10-12 22:50 #0 av: DenLin

Jag har precis fått en odlingslott som varit väldigt misskött och idag var jag där och började röja upp. 

Såg att det fanns väldigt mycket snäckor (alltså djuren) under allt ogräs. Hur nervös bör jag bli för detta? Ska jag försöka få bort så många  som möjligt redan nu i höst eller gör de inte så stor skada? 

Anmäl
2013-10-13 10:54 #1 av: Lill-Kisse

Egentligen menar du väl sniglar? De lägger ägg i massor, så du bör döda alla du ser redan nu. Annars kan de överleva, om vintern blir mild, och orsaka stor skada i dina odlingar nästa år.

Anmäl
2013-10-14 09:07 #2 av: Bjornen

Sniglar saknar skal men inte snäckor. Troligen lund- och/eller parksnäckor. De kan göra stora skador på växtlighet. Normalt lever de på dött eller döende material och fungerar bra som nedbrytningsorganism. I stora mängder kan de angripa särskilt späda plantor. Starkt doftande växter (t.ex. tagetes) tycker de särskilt bra om. Trampa ihjäl dem om det inte är vinbergssnäckor som äts som delikatess (felaktigt benämnd som sniglar).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.