Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vad gör jag med min viol?

2013-09-24 13:44 #0 av: lambero

Har en viol på min balkong som har brett ut sig otroligt mycket och blommar massor. Jag vill givetvis övervintra den om det är möjligt. Men hur gör jag det i så fall?
I dagsläget står den i en ganska stor kruka.

Anmäl
2013-09-25 07:56 #1 av: Bjornen

Om det är Viola hederacea, ska den övervintras frostfritt, fuktigt och ljust, eftersom det är en australiensk sumpviol. 

Anmäl
2013-09-25 19:47 #2 av: lambero

Ja men en sådan är det ju! Så den kan bo inne i vinter alltså?

Anmäl
2013-09-26 06:47 #3 av: Bjornen

Kanske tål den någon enstaka minusgrad (har aldrig provat att utsätta den för frost), men absolut inte en vinter. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.