Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Balkongchilli

2013-09-19 12:55 #0 av: zander

Jag sådde chillifrö i början på juni.

En sort från Ghana, en sort från Spanien o en Habanero.

Känner inte till namnen på dom första två sorterna.

Dom från Spanien har gett rikligt med frukt på alla plantorna medan dom från Ghana var det bara två plantor som bär frukt, blomstjälkarna gulnade o blommorna trillade av På den ena av dom sitter där fyra frukter medan det sitter minst 60 frukter på den andra. Jord, vatten, gödning o ljus har varit detsamma för samtliga plantor. Nu har jag flyttat in plantorna för att dom ska få jämnare värme. Jag e helt novis på odling av chilli. Men har läst en del här så i februari gör jag en helt ny sådd. En av  Ghanafrukterna blev riktigt vacker. Blomman till den hade tredubbla kronblad.

Anmäl
2013-09-19 12:58 #1 av: zander

 

en bild på en habaneroplanta som jag tycker har ett vackert bladverk.

Den börjar blomma först nu.

Anmäl
2013-09-19 13:00 #2 av: zander

Fönsterprakt Spansk peppar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.