Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter orkidéer

Är det en Cambria? (orkidé)

2013-09-03 13:29 #0 av: BlackSpiritWolf

Åkte dit när jag fick se denna skönhet (se bild). Tog med den hem efter att ha varit i Kalmar igår. Då det stod "cambria" på krukan antog jag det, men idag (efter att ha sökt på google) så verkar det inte så självklart som jag trodde. Vad det än är så älskar den Kär

Nå, är det en Cambria eller nåt helt annat jag fick med mej hem?

Anmäl
2013-09-03 13:31 #1 av: BlackSpiritWolf

Slänger in en mörkare bild där dess form syns lite bättre...

Anmäl
2013-09-03 13:32 #2 av: BlackSpiritWolf

En bild på bladen...

Anmäl
2013-09-04 07:47 #3 av: Love-


Tycker det liknar en Miltassia (Spindelorkidé)

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-09-04 09:26 #4 av: BlackSpiritWolf

Är det nån skillnad i skötsel av dessa? *har jag gjort bort mej Tystad*

Anmäl
2013-09-04 12:10 #5 av: Love-

Det beror på vilken orkidé du gemför den med, men Miltassia är ganska lätt skött enligt mig den är ungefär som brudorkidé (Phalaenopsis) i skötselen.

 Miltassia vill ha mycket sol med inte så att solen står direkt på den för då bränns bladen, värmen bör ligga mellan 17- 25 grader för att den ska trivas, den funkar även lik som brudorkidé (Phalaenopsis) bra att sätta ut på sommaren (inte direkt i solen bara)

Vattna inte för ofta utan det räcker att du sköljer dem under ljummet vatten (bara rötterna och bladen ej blommorna) ca en gång i vecka och låt den rinna av, man kan även spray med sprayflaska vilket är bättre men inte för mycket och inte på bladen eller blommorna). Självklart påverkas vattningen av flera olika faktorer, som temperatur och luftfuktighet. Ett bra tips för att se om de behöver vatten är att titta på rötterna om de är gråa behöver de vatten och om de är gröna och saftspända mår de bra och behöver inte vatten.

Många orkidéer skadas av välmenande ägare som tvångsmatar dem med stora mängder orkidénäring eller vanlig växnäring. En brudorkidé mår bäst av att inte få någon extra näring alls, så hoppa över att ge dom någon extra näring vanligt vatten duger bra.

Omplanteras vart annat år under våren eller när blom tiden är över. Omplanteras i orkidékompost ,Trivs i små krukor för snabbare uttorkning.

Tog lite text ifrån min artikel om brudorkidé (Phalaenopsis) då ska skötas på ungefär samma sätt :)

Så du har valt en lätt skött orkidé ändå :)

 

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.