Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

När klippa lavendel ?

2013-08-22 20:37 #0 av: beem

Råkade komma över lavendelplantor för 10 kr/st på en växtrea men de är ganska rangliga och långa grenar. Ska jag klippa dem nu eller är det bättre att klippa på våren ?

Det är den vanliga lavendeln  som man ofta ser i handeln.


Anmäl
2013-08-22 22:19 #1 av: [kaskelot]

Normalt sett skall man klippa lavendel på våren för att de skall bryta på nytt och bli tätare. Nu på hösten skall de ju inte bryta på nytt utan istället gå i vila inför vintern.  På hösten klipper jag bara av blommorna och torkar.

Anmäl
2013-08-22 22:52 #2 av: beem

#1 OK då för det bli så. Tack för ditt svar.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.