Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

kan det vara spirea japonica?

2013-08-19 18:42 #0 av: mariatingsund

ja, det är frågan.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2013-08-20 02:33 #1 av: Yvve


Plymspirea av något slag.. Var första tanken som slog mej..

http://sv.wikipedia.org/wiki/Plymspirea

Anmäl
2013-08-20 03:05 #2 av: Yvve

Eller Rönnspirea.

http://linnaeus.nrm.se/flora/di/rosa/sorba/sorbsor.html

Anmäl
2013-08-20 08:22 #3 av: Bjornen

Det är varken Spiraea japonica, plymspirea (ört) eller rönnspirea (vita eller gräddfärgade blommor och aldrig någon röd antonning). Det är istället någon amerikansk spirea och kanske blekspirea (Spiraea x rubella). Det finns omkring 10 arter av amerikanska spireor som har odlats sedan omkring 1870 och de är duktiga att sprida sig. De är lite svåra att artbestämma och de korsar sig lätt. Jag brukar kalla dem som torpspireatypen och de flesta har ljusare eller mörkare skära blommor, men åtminstone två "arter" har nästan vita blommor (torpspirea och blekspirea).   

Anmäl
2013-08-20 12:32 #4 av: mariatingsund


Tack Björnen, du är en klippa :D

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2013-08-20 13:38 #5 av: mariatingsund

Jag har nu tittat på alla föreslagna namn, och bladen på min buske liknar faktiskt mer rönnspirea.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.