Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Självfertil blåbärsbuske

2013-08-12 18:28 #0 av: kickboard

Nu har jag införskaffat två blåbärsbuskar och planterat dem i okalkad torv.  Marken utgörs annars av lerjord, så torven hälldes ner i planteringsgropen. Hur är det med gödsel?  Hurudan i så fall?  

Mina buskar är självfertila, men det lär ändå ska bli mera bär om man har olika buskar.  Fick tyvärr inte tag i två olika och nu undrar jag om det hjälper till att det finns vilda blåbär i skogen intill?

Anmäl
2013-08-12 19:43 #1 av: ikna

Rhododendrongödsel lär ska vara bra till blåbär.

Anmäl
2013-08-12 19:58 #2 av: kickboard

Försökte googla rhododendrongödsel och fick fram att klorfri Blåkorn också är ok. 


Anmäl
2013-08-12 22:41 #3 av: Anders 50

#0 Säker på : Nej!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.