Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Hur föröka vidjehortensia?

2013-08-10 23:07 #0 av: Tant Grön

Jag tycker vidjehortensian "Annabelle" är så fin. Försökte ta skott förra sommaren, men dom tog sej inte. Någon som vet hur man skall göra?

Anmäl
2013-08-13 06:55 #1 av: Bjornen

Vedartade sticklingar sätts i sandblandad jord och placeras i växthus eller annat lugnt läge.

Anmäl
2013-08-13 23:59 #2 av: Tant Grön

Tack björnen. Skall sätta dom i min drivbänk.

Anmäl
2013-08-16 23:07 #3 av: Woodland

Annabella är mycket tacksam att föröka. Jag bor i zon 2 med zon 1 läge på vissa delen av tomten. Jag brukar gräva upp lite av plantan och flytta den dit jag vill ha den tidig vår. Den växer så det knakar och fyller ut en hel rabatt om den får, så jag bara tar spaden och hugger rakt ner där jag vill att den skall sluta växa. Det har gått bra varje gång. Och tre plantor har blivit tre till och till våren ytterligare tre.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.