Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

ID hjälp av blomma

2013-08-09 17:39 #0 av: beem

Jag har fått en planta av en kompis men tyvärr visste hon inte namnet på den. Den blommar med rosa blommor men har inte blommat hos mig än. Jag vet inte om den är perenn eller 1-årig.
Bladen är lite mörkt gröna som de 2 i mitten och har som ett V i mörkare färg i mitten av bladet.


Anmäl
2013-08-10 07:23 #1 av: Bjornen

Det är den perenna växten Polygonum capitatum. Den tål näppeligen frost och övervintrar inte utomhus i Sverige.

Anmäl
2013-08-10 10:47 #2 av: beem

Så roligt att få ett namn. Jag ska läsa mer på nätet.
Jag försöker nog övervintra den inne. Kul bara att testa om det går.
Tack för ditt svar.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.