Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Min magnolia dör

2013-08-09 11:04 #0 av: rakuLotta

Hej, min magnolia håller på att dö. Vet någon vad det är och om det går att göra nåt åt det?
Vore tacksam för svar, den har varit helt fantastisk och blir så ledsen om den inte går att rädda:-(
Mvh Lotta

Anmäl
2013-08-09 23:27 #1 av: [T-Fia]

Kapa den under där barken är skadad och grenarna ser ledsna ut. Helst bums. Annars blir det som en ringbarkning och den töms på all kraft. Tar du bort det skadade så har den en chans att satsa på de grenarna som är alldeles under snittet och kanske kan bli fin igen. Kanske då. Antagligen var det vårvintern som gav den stryk, ofta syns inte sådan förrän efter några månader.

Anmäl
2013-08-14 10:59 #2 av: rakuLotta

Ok, testar det. Blir nog inte så mycket buske kvar men den lär väl dö i alla fall så jag testar. Tusen tack för snabbt svar:-)

Anmäl
2013-08-14 21:38 #3 av: [T-Fia]

Ja tyvärr vallar Magnolior över skador ganska dåligt, hos mig har också nästan alla Magnolior frusit ner mer eller mindre i vinter :-/ Dom var inte särskilt stora innan direkt, och nu är det mest små buskar, bara små skott från roten på någon. Himla tråkigt är det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.