Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Rapsbagge? Svarta småkryp på allt gult!

2013-08-02 21:03 #0 av: irjavera

Hej! Har precis sett massvis av små svarta skalbaggeliknande kryp på alla solrosor och pumpa blommor. Supermkt, det kryllar. Kan det vara rapsbagge? 

Skadar de? Hur blir man av med dem? Trädgården är helt ekologisk och är jättemån om att behålla den sådan.

All hjälp och tips mottages tacksamt.

Anmäl
2013-08-03 06:45 #1 av: Bjornen

Rapsbaggar reagerar på gul färg och äter blommor. Ta trasor som har doppats i tjära och stryk ovanför blommorna då fastnar de. Om du har en gul mössa på dig kan mössan bli full av skalbaggar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.