Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Pollinera gurka?

2013-07-10 10:46 #0 av: fredrikh

Hej!

Jag har en fråga angående gurka. Jag har ett gäng plantor på balkongen som strax ska till och blomma, och min fråga är då bör jag pollinera gurkplantorna? Ska man göra det? Det står som olika överallt :)

Jag tror gurksorten jag har är bland den vanligaste och billigaste man kan köpa i vanlig matbutik (har tyvärr inte kvar fröpåsen..) och plantorna kommer inte i kontakt med insekter.


Anmäl
2013-07-10 14:21 #1 av: ikna

Om plantan har både han- och honblommor, måste du då pollinera. Du tar av en hanblomma och duttar den i honblommorna. Honblommor har ett litet gurkämne bakom sig, men det har inte hanblomman.

Om plantan bara har honblommor (blomma med gurkämne bakom), så behöver du inte pollinera.


 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.