Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter

Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vatten i trädgården och vattenväxter

Iris pseudacorus "Variegata"

2013-07-08 22:00 #0 av: Woodland

Jag har läst att gula iris är väldig aggressiva men vet inte om detta gäller här i Sverige ( specifikt zon 2). Jag hittar ingenting om just Variegata. Är det någon som vet om den räknas som aggressiv här?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-07-08 22:10 #1 av: Bjornen

Alla brokbladiga varianter är mera svagväxande genom att de har mindre klorofyll än normala plantor. Man brukar använda det svenska namnet svärdslilja för Iris pseudacoros och iris är namnet på Iris germanica  med flera Iris.

Anmäl
2013-07-08 22:42 #2 av: Woodland

Tack! Jag är lättad. Nu vågar jag sätta de tre plantor jag har köpt.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.