Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Plantera Syren

2013-07-05 14:27 #0 av: Storkebodas

Jag skulle vilja ha en syrenbuske inne på min tomt, och vi har en massa förvildade syrenbuskar som växer här omkring. Så jag skulle vilja ta något skott för att plantera inne i trädgården. Men frågan är: när jag kan gräva upp något litet skott från jorden? Eller ska man ta flera för att det ska bli mer buskigt?

Kram Elsa

Medarbetare på Teddykaniner i fokus

Anmäl
2013-07-05 18:19 #1 av: Bjornen

Allra bästa att flytta syren är på senhösten (oktober-november). Använd en ordentligt vass spade då de har många kompakta rötter.

Anmäl
2013-07-06 16:44 #2 av: Storkebodas

#1 Okej, tack så mycket för ditt svar. :)

Kram Elsa

Medarbetare på Teddykaniner i fokus

Anmäl
2013-07-12 06:14 #3 av: VildaVittra

Jag brukar bara riva upp syrenernas rotskott, bara att dra skottet mot moderbusken så får man med en bit rot. Detta har jag gjort på alla möjliga tider på året och så länge man passar ordentligt med vatten så går det bra.


Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.