Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Yuccapalm

2013-07-02 15:42 #0 av: carpados

Min yuccapalm blåste för en stund sen ut genom fönstret och slog av en, säger man krona? En bukett med blad iallafall. Vad ska jag göra med den? Kan jag sätta den i vatten så den överlever, vad händer då?
Stammen blev en aning naken. Satan. :(

Anmäl
2013-07-03 06:59 #1 av: Bjornen

Sätt direkt i jord och kanske det lyckas att få rötter på den. Lite nyckfull  att få dem att rota sig.

Anmäl
2013-07-03 14:38 #2 av: carpados

Tack!
Satte nu ner den i planteringsjord och ställde ut den på verandan. Hoppas den tar sig!

Anmäl
2015-03-27 18:33 #3 av: carpados

Uppdatering! Eller, nästa fråga!
Är det en lite yucca till som tittar fram där? Det är bredvid den som inlägget handlande om och som är på bild nummer ett.

Anmäl
2015-04-05 12:11 #4 av: Mantissa

Ja det är en till, eller en förgrening. Om du sprayar vatten på ¨stammen kommer ofta ut fler "kronor". Jag har satt avbrutna bitar i vatten och de har rotat sig bra

Anmäl
2015-04-06 21:14 #5 av: carpados

#4 Tack! :)

Spännande... En liten yucca-bebis.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.