Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Tips o idéer om plantering inomhus

2013-06-25 13:58 #0 av: IdaStranne

Hittade en vit kruka som jag fick för 2 år sen, som nu stått i kallkällaren närmare 1 år utan att vara i bruk. I den fanns en liten gran liknande växt på ca 25cm i ena hörnet (där jag nu satt "vattenfallet") och resterande yta var med söta små blommor. Kommer inte ihåg vad det var för blommor, vad för färg, form eller ngn ting vilket jag tycker är lite tråkigt. Men men, det var fint och trevligt så länge det varade. 

Tänkte nu återskapa denna söta lilla miljö och ha som prydnad på mitt skrivbord eller annat ställe. 
Så här långt har jag kommit. Vad tycker ni jag ska ha runt om vattenfallet? 
Ska jag ha mossa? Plantera någon söt liten blomma? Mossa & blomma? Fylla med Engelsk Sjösten? 

Ska tillägga att vattenfallet alltid kommer gå runt så miljön kommer vara fuktig. 

Tacksam för svar och hjälp :)

Anmäl
2013-06-25 17:53 #1 av: IdaStranne

Kan man få någon hjälp alls?

Anmäl
2013-07-06 20:59 #2 av: Woodland

 Måste du ha "berget" i denna fyrkantiga kruka för att gömma pumpen eller är pumpen insluten i själva berget? 

Mossa är knepig inomhus men värd ett försök därför att den kostar inget. Levande växter blir krävande i skötsel. Om du ställer krukan i ljuset för att plantorna behöver det får du problem med slemmigt vatten och ställer du krukan för mörkt mår inte växterna bra.

Om du vill ha något i denna kruka tror jag att plastväxter blir bäst. Det finns små bonsai träd i plast. Kanske kan du finna någonting som passar för ett modellbygge. 

Enklast är stenar men de behöver skötas också. De kan bli slemmiga i vattnet och behöver tvättas ibland.Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-07-08 11:03 #3 av: IdaStranne

Det är en fontän och pumpen går ej att plocka bort..

Har fyllt den med vatten i själva fontänen och fyllt resten av krukan med Engelsk Sjösten och lagt i 4 doftljus :)

Anmäl
2013-07-08 19:37 #4 av: Woodland

Nice!

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.