Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Byta-sälja-köpa - plantor och annat

Aloe vera, vart?

2013-06-20 22:59 #0 av: Giberg

 

Jag är på jakt efter aloe vera plantor. Plantor eller skott spelar ingen roll. Har letat på flera håll men hittar inte.

Har försökt läsa på lite och insett att det finns många olika varianter. Den jag är ute efter är den "äkta" som lämpar sig för brännskador, hudvård och liknande.  Är det någon som vet vart jag hittar det och vilken sort jag ska leta efter? (om de stämmer att det finns många olika mer eller mindre bra sorter)

Anmäl
2013-06-21 07:06 #1 av: Bjornen

Aloe finns i totalt omkring 300 arter. Några arter används i medicinska syften där Aloe vera är den viktigaste, men det finns flera liknande arter som har motsvarade användning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.