Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Skuggblad Rodgersia aesculifolia 'Herkulus'

2013-06-16 21:17 #0 av: beem

Jag har en fråga ang. plantering / skötsel av Skuggblad Rodgersia aesculifolia 'Herkulus'.

Jag googlade och hittar olika uppgifter. En säger att den ska ha halvskugga till skugga. På ett annat ställe sägs det att den kan stå i sol.

Den vill ha fuktighetsbevarande jord - väldränerad.  Fungerar det då med perlit ?Anmäl
2013-06-17 00:10 #1 av: Bjornen

Det är en skuggväxt och tål lite soligare om det är fuktigt. Vid gassande sol sker större avdunstning än den klarar av att ta upp vatten oavsett  hur fuktigt det är. Bladen kan då få brännskador och blir bruna.

Halvskugga och fuktigt eller helskugga och gärna lite fuktigare.

Anmäl
2013-06-17 09:55 #2 av: beem

# Aj då - det var inte bra. Då får jag tänka om och hitta en bra plats.

Perlit håller ju fuktigheten - räcker det att ha det i jorden ?

Jag har fått växten  och vill ge den bästa förutsättningar.


Anmäl
2013-06-18 05:49 #3 av: Bjornen

Perlit är ju i princip samma sak som stoppade arbetet med tunneln i Hallansåsen (Rockaschil) (sannolikt vedervärdig stavning). 

Anmäl
2013-06-18 09:53 #4 av: beem

# 3 Men - usch då.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.