Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Behandla pallkragar!

2013-06-14 18:16 #0 av: Sara Ek

Behöver råd om vilken behandling man ska göra för att pallkragarna ska hålla så länge som möjligt och samtidigt vara miljövänligt, linolja med pigment har jag fått som ett alternativ, finns det andra.

Anmäl
2013-06-14 21:34 #1 av: Tant Grön

Jag tänker prova något helt nytt i år. Förra året behandlade jag med linolja, i år tänker jag prova att blanda linolja med kanel. Om det nu löser sej i linoljan.

Varför jag tänker prova kanel är därför att det är otroligt effektiv mot svamp i jorden på krukväxter. Har hört att det också är bra mot candida, som ju är en svamp. Kanske är det också bra mot rötsvampar? Tänker också koka i vatten och spruta mot gråmögel och mjöldagg.

O.B.S. att detta är inget beprövat råd, utan en helt ny grej som jag tänker testa.

Du får säkert ett bra råd av någon annan.

Anmäl
2013-07-12 08:01 #2 av: VildaVittra

Det finns två varianter. Antingen målar du pallkragarna med roslagsmahogny (linolja och tjära blandat) eller så förkolnar du ytan på träet.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-07-12 08:30 #3 av: Bjornen

Stolpar är bränning ett effektivt sätt att förlänga livslängden, men ska endast användas i jord. Sot är mycket olyckligt att ha vid områden där man har kontakt.

Det är viktigt att man använder färger som torkar ordentligt och inte blir kladdigt när det blir riktigt varmt. Tjära kan eventuellt färga av sig vid stark värme.  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.