Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Mer jord

2013-06-13 14:10 #0 av: pernillaa

Hej

Har nyss flytta in i villa och hittade ett mindra potatisland som liksom torkat igen så det var stora sprickor hela landet. Det var som sten.
Har t'nkt plantera annat, alltså vanliga växter och har nu grävt upp alltihop och rensat från ogräs men insåg när jag vattnade det att det är ju egentligen inte så mycket jord kvar, det blir bara som lera när jag vattnar det.
Så behöver nog fylla på med jord men eftersom jag är helt nybörjare med trädgård så undrar jag, hur mycket jord behöver man ungefär och ska jag bara lägga det som ett lager ovanpå det jag har nu eller ska jag luckra upp det som är under så att det blandar sig med jorden.

Tack

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2013-06-14 10:01 #1 av: Bjornen

Om du ska köpa jord i säck ska du köpa gödslad torv som blir en bra jordförbättring i tyngre lerjordar. Mycket billigare än planteringsjord och räcker ett antal år i motsats till planteringsjord som måste användas varje år.

Anmäl
2013-06-14 22:28 #2 av: pernillaa

Blev otålig och har redan hunnit köpa och använda vanlig jord tyvärr. Men tack för tipset. Värdefull kunskap i fortsättningen hur som helst. =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2013-06-15 13:32 #3 av: Halvdansken

Och börja göra en kompost. Men det tar ett år eller två innan du kan lägga ut den.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.