Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Rosor i kruka

2013-06-13 13:15 #0 av: ebzi

Hej! Ny här men hoppas ni kan hjälpa mig. Jag fick en gul liten ros i kruka igår och nu undrar jag hur jag ska sköta den. Har aldrig haft ros förut så alla tips är välkomna!

Anmäl
2013-06-13 13:26 #1 av: Love-


Du kan plantera ut dom om du vill/kan lättare att ta hand om då dom är svåra att sköta inomhus, de är mycket känsliga och torkar ut snabbt.

Du ska tänka på  att :

- Vattna rikligt
- Plocka bort gula, torra blad
- Klipp bort blommorna när de börjar blomma över

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-06-13 23:06 #2 av: ebzi

Tack för tipsen! Mår den bättre av att stå i en större kruka? När borde man plantera om den i så fall? Krukan den står i har inget hål i botten och har för mig att det inte är så bra?... När på året ska man beskära den? Vet knappt någonting om växter :P

Anmäl
2013-06-14 06:57 #3 av: Love-

Om du inte kan plantera ut den så sätt den i en större kruka med hål i botten det kan du gör nu, du beskär den på våren när björken har fått musöron dvs när den precis har börjat få blad igen.

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-06-14 10:04 #4 av: Bjornen

Jag förmodar att det är en miniros som övervintras bäst utomhus i jorden, men kan också övervintra i kruka om krukan har markkontakt. Vattna flitigt på våren. Behöver inte beskäras annat än ta bort torra toppar på våren. 

Kan övervintras inomhus men är svårare.

Anmäl
2013-06-14 10:58 #5 av: Love-

#4 om man sätter ut den så blir den större och ska beskärs på våren då :)

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-06-14 12:55 #6 av: Ellenfyrkant

Åh, jag klickade mig in på forumet för att fråga nästan precis samma sak! Så jag slänger in ett par frågor här istället!

Jag köpte en fin liten röd ros i kruka på ica maxi, har ingen aning om vad det är för sort. Den står så fint på köksbordet, kan man ha dem inne länge öht? Eller klarar de sig inte? Kommer nya knoppar när dessa blommat över?

Hur gör jag för att på bästa sätt sköta denna rosplanta inomhus? Jag är helt grön på detta. Jag vet inte ens hur ofta den ska vattnas?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.