Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Hjälp! Vad är det för ros?

2013-06-10 11:16 #0 av: Gisella

Hej!

Jag köpte 3 stycken rosor förra sommaren. De var på rea pga att det blivit fel vid sådd/plantering/förökningen och fel sort kommit upp. Därför kunde de inte säga vilken sort det var och nu undrar jag om någon kan hjälpa mig att identifiera dem. En av dem verkar död och jag vill köpa en ny, men det är ju lite svårt när jag inte vet vad det är...

Tacksam för tips!

MVH

Gisella werner i uppsala

www.mittblommandeliv.blogspot.se


 

Anmäl
2013-06-10 13:36 #1 av: Bjornen

Nästan omöjligt på så pass allmänna bilder. En viss likhet med Louise Odier. Först och främst är det buskrosor eller polyantha. Det odlas väl lite drygt tusen sorter i Sverige.

Anmäl
2013-06-10 13:48 #2 av: Gisella


#1 förstår att det är svårt att svårt att avgöra, har fått samma svar från annat håll också Oberörd.

Men om det odlas så många sorter borde det inte vara så svårt att hitta en liknande kanske? Glad

Jag fick förslag på att det kan vara en Austinros.

Vid egen sökning på bilder på nätet tycker jag att den liknar Adam Messerich, Freja och Ulrich Brunner Fils (på de bilderna i alla fall...).

MVH

Gisella

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.