Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Behöver hjälp med Smultron och Jordgubbar

2013-06-08 14:58 #0 av: Ingela.N.


Som sagt.. :) Det är så här:

Jag har ett antal jordgubbs och smultron plantor/buskar i våran lilla trädgård.. Nu är det så här att vi kanske får ny lgh detta året.. Men det kan ju vara så att hösten/vintern hinner komma.. Jag vill ju gärna ha med mig detta till nya trädgården.. Så jag grubblade på att sätta dessa i balkonglådor istället. Men om jag gör det, klarar om sig och kommer gen nästa år?? Det är frågan..

Någon som vet??

Anmäl
2013-06-08 15:09 #1 av: Bjornen

Övervintring i balkonglådor av jordgubbar och smultron är inte säker. Det finns risk att de torkar bort och våren är normalt den mest kritiska tiden. Däremot övervintrar de troligen om lådorna grävs ner i jorden under vintern. De bör i alla fall åtminstone stå på¨marken och inte vara i luften så att de fryser underifrån.

Anmäl
2013-06-08 15:16 #2 av: Ingela.N.


Ja gräva ner lådorna kan jag ju inte göra haha, då är dom ju fast där iaf..

Men att ha dom ståendes på marken var det jag hade tänkt.. Att lådorna står på marken i rabbaten då.. Då skyddas ju undersidan av lådan och det inte kommer kall luft där..

Kanske göra en nersänkning i rabatten, så lådan står där och få skydd, men att jag kan bara lyfta upp den?

Anmäl
2013-06-09 00:15 #3 av: Tant Grön

Kan du inte ställa vid husväggen och täcka med något?

Anmäl
2013-06-09 00:27 #4 av: Ingela.N.


Tant Grön

Ja det var en ide det.. Då får det bli i rabatten vid ena husväggen då vi har träddäck på själva altandelen..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.