Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Tuffa buskar?

2013-06-07 21:03 #0 av: Woodland

I ett rensat skogsparti har vi anlagt någonting som kanske kan kallas "woodland" (zon 2) Jag har planterat tätt med olika perenner och vill gärna ha förslag på härdiga buskar. Helst bör inte rådjuren vara förtjusta i dem.

Det växer redan hägg, vild virbinium, cotoneaster, rhododendron och häggmispel där. Vill inte ha bambu för att jag tycker den är för exotisk. Har ni några förslag?

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2013-07-12 08:12 #1 av: VildaVittra

Sibirisk ärtbuske, fläder och olvon av någon variant borde passa.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-07-12 08:24 #2 av: Bjornen

I zon 2 borde man inte prata om härdiga buskar, där växer väl nästan allt utan problem.

I zon 2 bör man inte använda sibirisk ärtbuske utan istället lyckabladsbuske (Caragan frutescens)

Olika try, tibast och schersmin.

Anmäl
2013-07-12 08:44 #3 av: VildaVittra

Och varför skulle man inte kunna ha sibirisk ärtbuske där?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-07-12 11:23 #4 av: Bjornen

Den fungerar inte bra i bättre klimat och drabbas ännu hårdare av mjöldagg. Den behöver kalla vintrar.

Anmäl
2013-07-12 11:27 #5 av: VildaVittra

Nja, det gäller buskar som beskärs hårt så som i en häck. I ett woodland växer buskarna fritt och dessa drabbas inte alls eller väldigt lite av mjöldagg.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-07-15 20:00 #6 av: Woodland

Tack för förslagen.

Det är sant att zon 2 är bra att ha en trädgård i men när jag nämner härdighet har jag andra referenspunkter. Jag har haft trädgård i
Västafrika och Mellanösterns sand där våra vanliga krukväxter växte i rabatterna. Men visst förstår jag dina synpunkter om härdighet Björnen.

Vi hade faktiskt sibirisk ärtbuskehäck här. Den växte bra men taggarna var ett otyg. I Afrika hade vi en hibiskushäck ca 30 m. lång, två meter bred och två meter hög. Det fantastiska var att man satte sådana häckar genom att kapa kvistar i ca 20 cm bitar och sticka ner dem i jorden. De växte.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.