Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosens blad rullar ihop sig?

2013-06-05 20:27 #0 av: Chestnut

Två av mina rosor (planterade tidigare i år) har jag märkt inte verkar må så bra. De är väldigt starkväxta i övrigt men allt mer blad har börjat rulla ihop sig på just dessa två. 

Nu tänker ni säkert "aha bladlöss!" men icke. Har gått med lupp och kollat och inte hittat en enda bladlus. 

Vad kan det mer vara? 

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-06-05 23:08 #1 av: [T-Fia]

Rosenbladsstekel är det vanligaste, ibland kan man hitta en larv inne i det ihoprullade bladet. Googla och ut och rulla upp ;-)

Anmäl
2013-06-15 14:51 #2 av: Chestnut

#1 Har inte hittat någon larv heller Funderar

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-06-15 17:20 #3 av: Gronstedt

*hovavtryck*

Här också - både vilda och tama rosor!

Anmäl
2013-06-16 19:23 #4 av: Åsa S


För dåligt med vatten? Rosor, speciellt nyplanterade vill ju ha väldigt mycket vatten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.