Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Vad har jag fått i rabatten?

2013-05-31 15:14 #0 av: airpuff

Hej! Kan någon säga vad detta kan vara som har frösått sig i min rabatt. Jag känner inte igen detta och vet inte om jag ska rensa bort eller spara


Anmäl
2013-05-31 15:28 #1 av: Love-

Liknar lammöra men jag är inte 100 på det

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-05-31 15:30 #2 av: Love-

Är bladen lena?

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-05-31 17:06 #3 av: airpuff

Nej, jag tycker inte att de är lena. Men lite håriga är de.

Jag har inget lammöra själv sen tidigare, men fåglarna kanske har spridit frö från någon granne. 

Anmäl
2013-05-31 17:07 #4 av: Bjornen

Troligtvis den tvååriga växten purpurklätt.

Anmäl
2013-05-31 21:37 #5 av: Aristarcos

#4 tycker också det ser ut som så, jag planerade en sådan i rabatten som jag hittade vild, för jag tyckte den var fin, men aj, aj vad den spred sig... något otroligt.. men rätt fin, men man vill nog inte ha den för den sprider sig mycket lätt..

Anmäl
2013-06-01 08:51 #6 av: Louise G

Ja det är purpurklätt. Intensivt cerisefärgad blomma. Det finns en vit sort också. Den får många frön. Men hos mig vill den inte sprida sig, fast jag så gärna vill. Låt den blomma och klipp sedan av fröställningarna om du vill vara säker. Eller torka fröna och så ut dem på lämpligt ställe.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.