Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Skugga / Sol växtval ?

2013-05-29 21:06 #0 av: beem

Jag ska anlägga en mindre plantering med perenner som kommer att ligga bakom en husvägg. Det är sol ung. fram till 13.00 - därefter helt skugga - därefter  liiite sol på tidig kväll. 

Hur ska jag tänka ? 

Ska jag ha skuggväxter eller räcker den sol de får så jag kan välja annat ?


Anmäl
2013-05-29 22:29 #1 av: Halvdansken

Många växter fixar halvskugga.

Var bor du, vad för jord har du? Vad för sorts växter vill du ha? Färger, blad, storlek...?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-05-30 09:56 #2 av: beem

Jag tror själv att växter som gillar vandrande skugga skulle passa. Jag tänkte bara få veta om jag har för lite sol och ska välja skuggväxter. Sen kommer  jag att googla och se vad som passar. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.