Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Hjälp mig med min rabatt

2013-05-21 13:46 #0 av: emlan88

Hej!

Har precis köpt ett hus och ja, då måste en som inte kan någonting alls om trädgårdar börja göra i ordning.


Är det någon som har några bra tips vad jag kan göra med min rabatt på framsidan av huset? Här är det väldigt soligt så gott som hela dagen. Hade varit kul att kunna använda mig av komposten som jag precs lärt mig hur jag ska starta upp. 


Tacksam för all hjälp som finns!

/Emelie

Anmäl
2013-05-21 14:09 #1 av: VildaVittra

Längsmed husväggen är det väldigt torrt (p.g.a. dräneringen samt taket), så satsa på torktåliga växter. Tänk t.ex. Medelhavsområde.

Jag skulle ta bort svålen, på med ex kompost, sätta lavendel, en uppstammad tuja, kanske vindruvor osv och sedan täcka backen med något snyggt grus.

Lägg gärna en tunn markduk innan du gör hål och sätter växterna, så blandar sig inte jorden och gruset.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-05-21 17:13 #2 av: emlan88

Åh, detta låter jätte härligt. Har googlat runt lite och rosor och lavendel ska vara fint ihop. Är detta en bra plats för rosor?

Anmäl
2013-05-21 17:28 #3 av: VildaVittra

Har du lerjord kan rosor fungera, men du får passa med vatten. En variant är att ha rosorna i en snygg kruka mitt i planteringen.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-05-22 08:54 #4 av: mariatingsund


skönbinka hade dem i liknande torrt länge i sista trädgårdstopp-programmet. Jag funderar själv byta ut rosorna mot något annat, vi har lika utsatt östersol på hela husfronten.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.