Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Hur gör man vid omskolning

2013-05-18 18:56 #0 av: Chinilla

Jag har för första gången omskolat mina plantor idag. Letade information inför detta på nätet för att ha ett hum om hur det går till. En sak som jag däremot inte blev riktigt klok på var huruvida man ska ha plast på eller inte. Det stod någonstans att man skulle ha det efter omskolning, men när jag tittat runt på bilder på andras omskolningar så har jag inte sett en enda med plast på efteråt. Så hur ska det vara egentligen?


Anmäl
2013-05-18 19:34 #1 av: ikna

Jag har aldrig plast på mina. Jag har bara plast på sådderna tills fröna grott, sedan inget alls.

Anmäl
2013-05-18 20:44 #2 av: kickboard

Ingen plast efter omskolning, utan endast innan fröna grott.

Anmäl
2013-05-18 23:45 #3 av: Bjornen

Efter omskolning bör plantor stå inte allt för soligt och inte utsättas för blåsväder. Om plantor står utomhus bör de vara skyddade under plast eller på annat sätt som minskar avdunstning och blåsväder.

Anmäl
2013-05-18 23:54 #4 av: Tant Grön

Enda växten som jag har kvar plasten på efter omskolning inomhus, är mina Streptocarpusar.

Anmäl
2013-05-19 01:16 #5 av: Chinilla

Tack för svaren. Jag tog bort plasten och locken efter att jag såg vad ni svarat. Tyckte det kändes fel att ha det på redan från början. Däremot har jag det förstås på när jag sår nya frön.

Anmäl
2013-05-19 06:40 #6 av: Bjornen

Att tänka på vid frösådder är att aldrig sätta på plast på sådder direkt efter vattningen, utan ytan och eventuell blad måste torka upp först annars uppstår lätt mögel och svampsjukdomar. Vattningen ska förstås göras på morgon eller förmiddag och aldrig kvällstid.

Anmäl