Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Tomatplanta - sjuk?

2013-05-16 19:51 #0 av: keptak

Jag har en tomatplanta som jag köpte för några veckor sen och den har växt bra och varit jättefin. Nu häromdagen märkte jag att bladen började hänga. Jag planterade om den i ny jord och större kruka. Såg i dag att några få blad har vita "grejer" på. Jag har haft tomatplantor många år tidigare men aldrig lagt märke till något sånt här. Borde jag vara rädd att det är någon sjukdom eller är det okej?

Anmäl
2013-05-16 21:50 #1 av: Bjornen

Liknar lite magnesiumbrist (motsvarar järnbrist hos oss), men svårt att avgöra på bild. Kan också vara mekanisk skada ?

Anmäl
2013-05-17 06:44 #2 av: keptak

Okej. Tack för svar. Kanske ska ge lite mer näring då?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.