Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Skadad stam på olivträd

2013-05-09 10:40 #0 av: Bovete

Hej,

Jag upptäckte att min kanin har gnagt rejält på mitt olivträds stam. Skadan är 20-30 cm lång och sträcker sig runt hela stammen. Vad ska jag göra för att inte trädet ska dö? Det är cirka 2 år gammalt och har precis börjat trivas och växa lite. Kan man sätta på nåt trädplåster eller så?

Tack för hjälp!

Anmäl
2013-05-09 15:11 #1 av: Bjornen

Om innerbarken är borta runt om finns bara ett sätt att få det att överleva och det är bryggympning. Jag har ingen kunskap av ympning av oliver, om det ens går? Innerbarken sköter näringstransporten från bladen till rötterna. Om det finns något lite kvar av innerbarken som har kontakt med krondel och rotdel, så överlever det troligen, annars inte.  Ingenting ska sättas på trädet, annat än bryggympar och vid ympfästen ska det vara syrefritt och då använder man ympvax.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.