Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Aska?

2013-05-08 22:35 #0 av: krimskrams

Läste nånstans att bärbuskar gärna vill ha björk-aska som tillskott!

kan man sätta askan runt äppel- o körsbär- o plommonträd också, tycker de om det?
Anmäl
2013-05-09 05:44 #1 av: Bjornen

Vedaska är bra till de flesta växter utom kalkskyende och hallon samt potatis. Potatisen i mycket stora mängder för att höja pH-värdet till 8 eller inte alls. Krusbär och svarta vinbär som angrip av mjöldagg ska askan hällas rakt på buskarna så grenarna får det på sig, då mjöldaggssvamparna inte gillar högt pH-värde. Därutöver är kalium innehållet samt eventuellt kiselinnehåll allmänt stärkande. Högt pH-värde för icke kalkskyende växter förbättrar härdigheten genom att kväve binds i kalken. 

Anmäl
2013-05-09 17:04 #2 av: krimskrams


Hur mycket aska ska man sätta per buske? och hur ofta?

räcker det med att man gödslar med aska eller borde man ha annan gödsel också?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.