Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Sätta ut krukväxter

2013-05-07 13:33 #0 av: Linnea

Nu har jag släpat mina växter fram och tillbaka, skulle gärna sätta ut dom helt men det är ju lite kallt på natten. Jag tänka täcka dem med fiberduk, frågan är om det räcker? Hur kallt kan får det bli innan det blir för kallt? Man kan ju ha flera lager duk. Jag sätter dem isf i österläge där det snabbt blir varmt på morgonen. Växterna det gäller är avokado, nån kalla, dracena, paprika, chili och kronärtskocka. Passionen fixar kylan det vet jag redan.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2013-05-07 19:36 #1 av: Bjornen

Vanlig fiberduk skyddar mot kortvarig frost upp till 1-2 minusgrader. Alla växter måste avhärdas. Den enda som klarar frost är kronärtskocka som är en perenn växt, men klarar sällan vintern ens i södra Sverige.  

Anmäl
2013-05-07 22:28 #2 av: Åsa S

Dracena, chili, paprika, kronärtskockor etc.skulle inte jag våga låta stå ute om nätterna förren i juni här i mälardalen för även om de kanske klarar sig så brukar de låga temperaturerna få dessa växter att stanna i tillväxt enligt min erfarenhet och ibland får de svårt komma igång och ex. paprika som inte börjar växa igen förren i juli kan få svårt hinna få mogna frukter.

Anmäl
2013-05-08 14:16 #3 av: Linnea

#1 Så om jag har dom ute dagtid ett tag till borde jag kunna sätta ut dom på heltid sen om jag täcker dom på natten? Om dom lovar minusgrader kan jag ju ta in dom under dessa nätter.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2013-05-08 14:50 #4 av: Bjornen

De flesta av dem gillar inte temperaturer under +10.

Anmäl
2013-05-08 14:53 #5 av: Linnea

Jag vet det är därför jag undrar hur pass mycket fiberduken faktiskt isolerar.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2013-05-08 22:18 #6 av: Åsa S


Den isolerar inte speciellt mycket den håller ju bara kvar värmen från marken något så kanske det blir en grad varmare under duken än ovanför.

Anmäl