Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

när ska man klippa gräset

2013-05-07 09:24 #0 av: Love-


Jag undrar när ska man klippa gräset, om det är bäst på morgen, mitt på dagen, kvällen eller om det kvittar?

Sen undrar jag även om man har en gräsklippare uten uppsamlare låter man gräset ligga kvar eller ska man ta upp det?

 

 

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2013-05-07 10:28 #1 av: Bjornen

När gräset är torrt fungerar gräsklippare bäst och då gäller det nog bäst dagtid. Om det finns blommor i gräsmattan t.ex. vitklöver bör man göra det när det inte är insekter i farten och då är kvällen bäst. 

Gräsklipp gödslar gräset, men om man vill ha örtrikt i gräsmattan bör gräsklippet tas bort och också aldrig gödsla gräset med annan gödsel. 

Anmäl
2013-05-07 14:12 #2 av: Linnea

Om man har en "vanlig" gräsklippare och inte klipper jätteofta blir det lätt tjocka strängar med gräs kvar, dessa ska bort då de lätt kväver gräset under. Har man en mulching-klippare som finfördelar gräsklippet så syns det knappt och det går snabbt ner som näring. Speciellt på våren är det viktigt att låta klippet ligga för då behöver gräset all näring.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.