Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Humlestörar

2013-05-06 13:40 #0 av: annie

Jag skulle vilja sätta upp humlestörar i trädgården. Någon som har såna och kan visa med bild?

Köper man plantor eller frösår man dessa? Är de fleråriga?

Anmäl
2013-05-06 17:25 #1 av: krimskrams


Humle är fleråriga! De vissnar ner varje höst och växer upp igen varje vår..de kan bli flera meter höga på en såsong!

Det finns både han och honplantor, det är honblommorna som har kottar! Av dem kan man bl.a. göra mysiga små sömnkuddar! man torkar kottarna och syr in dem i en tygpåse som man sen kan ha i sängen för att underlätta god sömn.

Har inte så mycket personlig erfarenhet, men plantor säljs ju lite här o där...vet inte hur det är att driva upp dem själv från frö!

Jag har också planerat att odla humle i år! Man kan ju göra störar (googla på bilder) eller sätta dem i en pergola eller annan klätteranordning!

Skrattar

 

Anmäl
2013-05-06 20:24 #2 av: Bjornen

Fröförökade plantor ger plantor av båda könen. Stickling eller rotförökade plantor är normalt bara honplantor. Hanplantor är ovanlig i odling.

Anmäl
2013-05-07 11:59 #3 av: annie


Tackar för svar! Ska genast googla på bilder Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.