Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Veka tomatplantor

2013-05-05 21:40 #0 av: gickan87

Har sått tomatfrön i 3 omgångar nu men alla plantor blir så veka så dem lägger sig och dör.

Vad gör jag för fel? Började i mars och nu börjar ju tiden rinna ut.

Sår i 5 liters krukor, ett frö i varje med någon jord för hobbyodlare.

Har ca 20 grader i rummet där dem står.

MVH Erika :)

Anmäl
2013-05-05 21:43 #1 av: VildaVittra

Plantera om de veka plantorna djupare och knipsa bort alla blad förutom de översta och låt de precis titta upp ovanför jordytan. Ge gärna tillskott av ljus.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-05-05 21:47 #2 av: Aneema

Har de bra tillgång till solljus?

Anmäl
2013-05-05 21:49 #3 av: Linnea

För lite ljus till den höga värmen?

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2013-05-05 22:05 #4 av: [T-Fia]

Alldeles för stora krukor, jorden blir för fuktig då och dom ruttnar lätt. Så i småkrukor och plantera om så fort karaktärsbladen visar sig istället, plantera hellre om ett par-tre gånger än att så i stora krukor från början.
Ställ dom gärna svalare så fort dom har grott, och ljust förstås. Men ja, nu börjar det ju bli lite sent att så egna men tills nästa år.

Anmäl
2013-05-06 07:06 #5 av: Åsa S

Japp för stora krukor man börjar med små och går gradvis uppåt. Är lite sent så nu men ska det vara på inglasad balkong el dyl där man förlänger säsongen på hösten så kan det ju funka ändå även om skörden mera kommer till hösten. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.