Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Hög tid med bevattning

2013-05-04 10:51 #0 av: Bjornen

En mycket torr låding (vår femte årstid och förvåren) med extrem torka både natt och dag, och även den begynnande våren har varit torr och blåsig. Ytskiktet är därför mycket torr och det är mycket viktigt med vattning och särskilt gäller det späda plantor.

Jag har själv haft bevattning på torra ställen. En del år har jag till och med kört igång sjövattnet i april och för att undvika frostskador på pumpen kört bevattning hela dygn för att sedan ta in vattenpumpen igen. 

Anmäl
2013-05-04 11:10 #1 av: kickboard

Tror bestämt min snöbollsbuske ska få en genomvattning idag, för den brukar drabbas av bladlöss på försommaren.  Det lär ska vara bättre om den inte står för torrt.

Anmäl
2013-05-04 15:23 #2 av: Bjornen

Snöbollsbuske är en variant av olvon och de trivs bäst i det vilda där det är högt men rörligt grundvatten och inte allt för soligt. En vanlig trädgårdsbuske som oftast placeras torrt och soligt och då mår den inte bra och angrips lätt av löss. Lusangrepp på vildväxande olvon är ovanligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.