Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Hög och ostadig dracaena

2013-04-28 19:08 #0 av: fidojunior

Min dracaena sanderiana når upp till taket, 2, 35 m lång från krukan är den. Vad för kruka är bäst för den tror ni? Den är ostadig och smal (därav de fula pinnarna), kan det hjälpa med att ha en högre och kanske smalare kruka?

Anmäl
2013-04-28 19:11 #1 av: kickboard

Kanske dags att toppa den?  Toppen kan du sedan plantera vi sidan om för att få växten fylligare nerifrån.

Anmäl
2013-04-29 19:54 #2 av: fidojunior

Hur toppar man den och med vad? 

Anmäl
2013-04-29 20:54 #3 av: kickboard

Med en kniv helt enkelt där du vill att den ska börja grena sig.

Anmäl
2013-04-30 11:23 #4 av: Ove-D

När jag toppat min har jag låtit toppen stå i vatten och rota sig innan jag planterat den i jord.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.