Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Hjälp! Myrinvasion

2013-04-27 14:20 #0 av: Shine

Myrorna är tillbaka!

Vi har slipers och jag misstänker att vi har en jättemyrstack i gräsmattan och deras utgång kommer från slipersen. Det är ordentliga röda "pissmyror" och de förstör för oss, barnen och gäster som kommer hit.

Vi har försökt alla möjliga trix förra året. Kanel, salt, fun light. Saft med diskmedel i, peppar, kokhett vatten. ( men det räcker ju inte riktigt.) Dosor, pulver (pulvret knallar de rakt över bara)...

Snälla, är det någon som har ett säkert trix för att utrota stacken en gång för alla?

Allt är välkommet!

Anmäl
2013-04-27 14:25 #1 av: [KidaAnyaNedak]

Spruta vatten på dem! Helst vattenslangen! Det brukar vi göra hemma. Det blir blött i trädgården, men det fungerar ett tag. 

Anmäl
2013-04-27 14:28 #2 av: Shine


Det är ju inte så lätt dock att stå där med vattenslangen dygnet runt. Men kanske att man skulle dränka hela gräsmattan... vi pratar dock om ett ställe som är en och en halv meter högt så att nå ända igenom är nog svårt. Vi kommer bara åt de som är ute och spatserar så att säga.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.