Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Löss på växter

2013-04-23 20:59 #0 av: FemFem

Finns det vissa uteväxter som är mindre benägna att få löss än andra? Har försökt kolla runt lite men inte hittat något speciellt.

Jag hade dahlia förra året och den fick så mycket löss att det inte var sant.

Men sånt kanske inte beror på växten utan på förhållandena?

Anmäl
2013-04-24 01:16 #1 av: Lill-Kisse

Precis. Det var inte blommans fel, utan gynnsamt väder för löss.

Självklart trivs löss bättre på vissa växter än andra, t ex på rosor, men det vet man om och håller efter lössen så fort de dyker upp. 

Anmäl
2013-04-24 05:37 #2 av: Bjornen

En växt som mår bra har stor motståndskraft mot ohyra och sjukdomar, därigenom angrips de sällan. När växten mår sämre ökar normalt sockerhalten i växten som gör dem attraktivare för olika skadegörare och särskilt löss.

Anmäl
2013-04-24 14:27 #3 av: moondancer

Har dock märkt att fläder och tistlar är betydligt mer omtyckta än andra växter. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.