Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Körsbärsträd utan bär!?

2013-04-23 19:38 #0 av: Annahedina

Vi har på tomten ett körsbärsträd som nog är ca 10-12 år gammalt. Det har inte funnits några bär på det sen vi flyttade hit för 4 år sedan. Måste man ha två träd för att det ska bli några bär.

Anmäl
2013-04-23 20:04 #1 av: Bjornen

(Sur)körsbär är normalt självfertila, men kan ge ökad skörd vid korsbefruktning. Nyare sorter av bigarrå är oftast självfertila. Äldre sorter var normalt inte självfertila och de måste ha ytterligare en annan sort i närheten. 

Anmäl
2013-04-24 07:10 #2 av: VildaVittra

Blommar den?

En anledning till att det inte blir någon frukt är att trädet behöver gödslas, ge den askan från vedspisen.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-04-24 07:45 #3 av: Bjornen

Om fruktträd inte blommar betyder det oftast att det har det för bra och prioriterar tillväxt före blomning. Ett sätt att stimulera blombildning är att rotbeskära. Gödsling har motsatsa effekt. 

Anmäl
2013-05-06 17:48 #4 av: krimskrams


Vi har också hemma ett 10-12 år gammalt körsbärsträd (vet inte sort, fick ett skott)!

trädet har varje år blommat vackert, många år fick det inga bär, men nu har det börjat dyka upp några få bär!

vad kan man göra för att det ska utvecklas bär av alla blommor?

brukar inte gödsla alls...trädet klarat sig hittills själv på regn!

Har beskärt det lite när grenarna skaver mot varandra, men annars inget speciellt...

kan det vara så att fårglarna hinner äta upp bären före jag hinner se dem, eller kommer det faktiskt bara några bär 5-10 st på ett så pass gammalt stort träd?

Anmäl
2013-05-06 18:08 #5 av: Bjornen

Om det är (sur)körsbär borde de ge frukt utan andra sorter. Bigarrå kan behöva någon kompanjon för skörd. Normalt blir skörden bättre om man odlar flera sorter och då behövs förstås också insekter som besöker blommorna.

Karten syns bra som gröna små ärtor som blir allt större och när de rodnar kan de lätt bli byte för fåglar. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.